Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 


Het is in Thailand de traditie om de kinderen het koken op de traditionele wijze te leren oftewel op de authentieke manier alles vers en gekruid en klaar gemaakt op hoog vuur zodat de smaak niet verloren gaat. De Thaise authentieke keuken is wereldberoemd De Thai houden vooral van kleine hapjes vandaar de talrijke eetstalletjes op iedere hoek van de straat.

 

 

 

Rijst en noodels zijn de basis van elke maaltijd dit wordt aangevuld met rund, varkensvlees, gevogelte, vis of andere schaaldieren die in de golf van Thailand worden gevangen. Er worden verschillende Thaise groentes gebruikt, vele groentes of fruit worden zeer kunstig uitgesneden als decoratie bij het gerecht, daarbij worden ook vele pepers en specerijen gebruikt, als het te pittig of te heet is kunt u altijd aan de kok vragen het minder pittig of minder heet te maken. Deze keuken zal dan ook een feest voor u zijn .

 

 

 

De Thaise bevolking schudt geen handen maar maken de waai, bij deze manier van groeten vouwt men de hand palmen tegen elkaar terhoogte van de borst. Er onstaat dan een kegelvorm die doet denken aan een lotus bloem, de lotus is zeer belangrijk binnen het Boeddhisme. en men buigt het hoofd een beetje. raakt een Thai niet bij het hoofd en aai een kind niet over zijn bolletje. 

 

 

 

 

De Thai hebben diep respect voor de Koninklijke familie, het is dan ook absoluut ongepast om tegenover een Thai laatdunkend te doen of neerbuigend te doen over het Thaise Koningshuis. In elke bioscoop van Thailand zal voor dat de film begint het Thaise volkslied worden gezongen met daarbij de foto,s van koning Bhumibol op het witte doek. Dan staan de Thaise mensen op om zo hun respect te tonen voor hun koning.

 

 

 

 

Wilt uw de traditonele kleding van Thailand zien dat moet u echt naar het binnenland, naar het zuiden, de provincie Trang of naar het noorden de provincie Chan mai , boven de stad Bangkok waar de longnecks wonen, deze mensen rekken vanaf hun kinderjaren hun nek op door om de zoveel tijd een metalen ring om hun nek te schuiven daardoor worden de nekken uitgerekt tot wel dertig centimeter.